På to dager har det vært to elgpåkjørsler på riksveg 7 sør for Gol sentrum i retning mot Nesbyen like før Transport-sentralen.

Dette forteller Helge Arne Jallen, leder i Gol viltnemnd.  Han håper bilførerne forstår faren, er aktsomme og tilpasser farten.

Den ene påkjørselen skjedde i nitida onsdag kveld. Her var elgen bare så vidt borti bilen og slapp uskadd fra hendelsen.

Verre gikk det med elgkua som ble påkjørt klokka 8 tirsdag morgen. Den ble faktisk påkjørt av to biler og måtte bøte med livet. Iallfall den ene bilen fikk store skader. Det var midt i morgentrafikken og hektiske tilstander da jeg kom til stedet, forteller Jallen og legger til at det nå også blir observert mye elg i vegkantene ved Granheim sør i  Hemsedal.

Magnar Haugo i Hallingdal Brann og Redning bekrefter til fulle at strekninga sør for Gol sentrum er svært utsatt.

– Elgen er i skogen på oversida av riksveg 7 om natta og rusler ned til godt beite ved Hallingdalselva om morgenen. Det er også en brøyta traktorveg som tar av fra riksvegen på et uoversiktlig sted. Denne følger gjerne elgen, og bilførerne er bortimot sjanseløse når dyret kommer. Et viltgjerde ville nok hindret mange påkjørsler, understreker Haugo.

Denne gange ble redningsetaten utkalt fordi det så ut som en svært alvorlig ulykke med mange personer involvert. Heldigvis var det likevel ingen personskade.

– Kanskje ble alvorlige ulykker forhindret fordi politiet møtte mannsterkt opp for å håndtere trafikken. Sjåførene tar altfor lite hensyn og holder jamt over for høg fart. Det er også altfor mange som ikke har omtanke for oss som er i vegbanen og rydder opp. At en utsatt varseltrekant ble knust, forteller sitt. Vis respekt! sier Magnar Haugo. Også han nevner at riksveg 52 fra Robru og nordover i Hemsedal er ei risikostrekning.

Rykket ut: Ole Skredegård og Magnar Haugo i Hallingdal Brann og Redning ble utkalt til hendelsen tirsdag. Her har de dratt elgen inn på en parkeringsplass ved siden av rv 7. (Foto: Helge Arne Jallen)

Farlig strekning: Enda en drept elg sør for Gol sentrum. (Foto: Ole Skredegård)