Klokka er 6.30 mandag 14. oktober. Christian Nielsen er på vei hjemmefra på Tofte til dagens oppdrag for arbeidsgiveren, Hurum Elektro. Han er tidlig ute for å unngå rushtrafikken.

Dette er også ei tid på døgnet da hjorteviltet begynner å røre på seg. Dette vet Christian og er årvåken.

– Likevel er jeg sjanseløs da et rådyr brått spretter over autovernet og ut i veibanen. Sammenstøtet er ikke til å unngå, rådyret dør momentant og blir liggende i grøfta, forteller han.

Dette er hans første viltpåkjørsel, og han kunne vært rådvill om hva han skulle foreta seg dersom han ikke hadde hatt et viltbånd fra Vilt og trafikk liggende i bilen. Båndet hadde han fått da han noen dager tidligere var innom kampanjen Se og bli sett på en Shell-stasjon i Lier.

– Viltbåndet er genialt, sier han, – der står jo alt du skal foreta deg når du kommer ut for en slik hendelse. Jeg ringte politiet på 02800 og fortalte at ulykken skjedde på Storsand, og at jeg jeg skulle merke stedet med viltbåndet. Politiet varslet viltnemnda, som hentet rådyret dagen etter.

Christian tok også bilde av båndet og dyret.

– Greit som dokumentasjon overfor forsikringsselskapet – også fordi du kan skrive navnet ditt på båndet. Da slipper du egenandelen etter en viltulykke. Firmabilen fikk jo noen skader, blant annet måtte den ene forskjermen skiftes.

– Båndet er virkelig nyttig. Der får du tydelig info om hva du skal gjøre. Jeg visste det ikke før jeg leste i viltbåndet, sier Christian som har tatt kontakt med Vilt og trafikk for å få tilsendt flere bånd til både seg selv, samboeren og kollegaene i Hurum Elektro.

– Varslinga var det eneste som ikke fungerte optimalt. Da jeg ringte 02800, ble jeg sendt videre to ganger før jeg kom til det politidistriktet som skal ha varslinger fra Hurum, avslutter Christian.